onsdag 25 april 2012

Ungdomsverkstaden lägger ner sitt kafé

Ungdomsverkstans kafe och butik stänger den här veckan. Idag har de rea så jag ska passa på och gå på kaffe med en kompis. (Har inte sett honom på länge, tydligen inte sen håret växte på mig och det var i somras jag var skallig senast... Så det var på tiden. Vi råkades på inträdesprovet till yrkesskolan!)

Det finns alltså verkstadsverksamhet för ungdomar här i stan och de kan träna jobb på kafe eller tillverkning av olika grejer som säljs i butiken vid kafét. I samma veva finns även handledning osv. Efter imorgon blir bara handledningen kvar och kafét stänger.

Det är ungdomana som lider mest igen verkar det som. Verkstaden är steget längre än förebyggande verksamhet och den förebyggande verksamhetens betydelse är ju stor, men nånstans måste de ju gå som inte får studieplats efter grundskolan eller inte vet vad de vill eller inte riktigt vill nånting alls. Om inte studiehandledningen och skolan lyckats snappa upp dessa ungdomar så har de det ganska... tomt, liksom, inget alls. Verkstaden lär fungera fortfarande, det är bara bakningen och säljandet som slutar.

Vi tar lite bilder.


Så här ser det ut i Metka (=Skoj)


Jag tycker himla mycket om plaggen här men är ca 1 meter och 20 år för stor för dem:

Hjortar på väggen - ROSA hjortar!
Inredningsgrejer


Poisto = slumpas


Virkade cupcakes och mobilväskor (fickor? clutch?)Babymössor, halsdukar, sparkbyxor i frotté, kransar, pinsar, tvålar, LP-skålar

LP-skål är alltså en skål gjord av en LP-skiva (ria-logik)


En massa broscher i färgfärgfärgfärger!

Fina svarvade träskålar och saltkar


Vi tar det där med färgfärgfärg en gång till!


Mums!

Hejdå Skojbutiken.

Inga kommentarer: