måndag 7 maj 2012

Auktionsgnäll

Ett inlägg där jag skriver av mig. Så det här är ganska personligt och otrevligt.

Okej, jag har fått negativt av en köpare på Huuto. När jag såg det förra veckan (ifärd med att lägga upp en ny auktion, en handväska av Minna Parikka) höll jag på att gå i bitar. Negg p.g.a.

- jag är jobbig att ha att göra med
- det tog 10 dagar för blusen att komma fram fast hon betalt för första klass porto
- och den var krympt och för liten

Jag undrar nu om det är befogat att ge negg för detta. Jag gav neutralt själv pg.a. detta:

- köparen ville inte betala porto
- köparen ringde mig och berättade att hon betalat bara brevporto
- när jag ser betaltning i nätbanken innehåller meddelandet inte adressupgifter som jag bad om, utan frågan "är blusen krympt"


Men nu vet jag inte vad jag ska göra. Om jag är jobbig att göra med när man ringer mig och säger att man inte vill betala för frakten så beror det nog på att jag är ganska skygg i telefon (som man säger "awkward" på engelska) och bara sa "jaha jaså".

Men att det tog 10 dagar för blusen att anlända begriper jag inte. Visst tar det ett par dagar för betalningen att komma fram för jag har lokalandelsbank och sen tog det nog mer än en dag för mig att ta mig till posten men jag fick nog ett priority-märke på paketet fastlimmat. Så jag vet inte. Ett veckoslut emellan??

Hur blusen skulle vara smutsig och krympt kan jag inte fatta. Jag tog den ur tvätten och paketerade den. Men hur kan jag veta att den inte krympt?

Ser det här krympt ut tycker ni?

Blusen är en ursprunglig str 2


Jag tar även gärna emot tips på hur jag kan vara bättre på att göra köp med. Funderar borde jag kontakta köparen eller vad jag borde göra.

2 kommentarer:

Rinna Pitsiunelma sa...

On vaan todella rassaavaa ylipääänsä tehdä kauppoja huuto.netissä. Mä usein laitan s-psotia ostajalle kun lähetän pakein, niin että jos se viipyy niin on selvää ettei vika ole suoranaisesti minussa.

rithrin sa...

Juu. Kai sitä huutokauppoja tehdessä sitten kokemuksesta oppii, mikä on järkevintä toimintaa.